Περίεργη και ασυνήθιστη γεύση για μας τους Έλληνες όμως στην Ινδία αυτές οι πικάντικες γεύσεις και το έντονο άρωμα των μπαχαρικών είναι στην καθημερινότητά τους. ΜΟΝΟ αν σας αρέσουν τα καυτερά.
Συστατικά
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο λιωμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κ.γ. κίμινο
1/2 κ.γ. κόλιανδρο
1/4 κ.γ. τσίλι
1 κ.γ. garam masala
1 κ.γ. αλάτι
1/2 φλ. βιολογικό γάλα καρύδας
2 κ.γ. χυμό λεμονιού
2 φλ. βρασμένα ρεβύθια
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
Φύλλα από σπανάκι για το γαρνίρισμα
Tρόπος παρασκευής συνταγής
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε με λίγο λάδι τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν ένα καφετί χρώμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το κίμινο, τον κόλιανδρο, το τσίλι σε σκόνη και το γκάραμ μασάλα.
Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά και ανακατεύουμε συνεχώς.
Προσθέτουμε το αλάτι, το γάλα καρύδας και το χυμό του λεμονιού.
Ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθούν.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβύθια (που πρώτα έχουμε μουσκέψει, εννοείται, αποβραδύς), τις ντομάτες και τη ρίγανη.
Ανακατεύουμε καλά σε σιγανή φωτιά για λίγη ώρα.
Σερβίρουμε πάνω σε φύλλα από σπανάκι.
Συνοδέψτε το με ρύζι ή ψωμί. Enjoy!
Πηγή : lovecooking.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;