Ρεβίθια με ρύζι

24 Φεβρουαρίου 201414:00

Ζεστό είτε κρύο αποτελεί ένα πολύ χορταστικό και ελαφρύ φαγητό. Ιδανικό για χορτοφάγους ή και για όσους νηστεύουν!
Συστατικά

1 ½ κούπα ρεβίθια
1 κούπα ρύζι Καρολίνα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 λεμόνι -το χυμό του-
12 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
½ κούπα λευκό κρασί
1 κ.τ.γ. κάρυ
αλάτι
πιπέρι

Tρόπος παρασκευής συνταγής
Τοποθετούμε τα ρεβίθια για 12 ώρες σε χλιαρό νερό για να μαλακώσουν.
Ύστερα τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε με φρέσκο νερό και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί τους.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το ρύζι.
Ανακατεύουμε για 2′.
Προσθέτουμε το κρασί, το χυμό του λεμονιού, το κάρυ, τα ρεβίθια και το ζουμί τους.
Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει.

Διάρκεια: 12 ώρες αναμονή & 30 λεπτά προετοιμασία & 1 ώρα μαγείρεμα

Πηγή : lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr