Saffranspannkaka (Παραδοσιακό σουηδικό φαγητό)

7 Ιουλίου 201022:00

SaffranspannkakaSaffranspannkaka (Παραδοσιακό σουηδικό φαγητό από το νησί Gotland)

Υλικά για το κουρκούτι:

  • 175 γραμ. χυλώδες ρύζι
  • 300 γραμ. νερό
  • 700 γραμ. γάλα
  • ½ κουτ. του γλυκού αλάτι

Υλικά για το μείγμα:

  • 200 γραμ. γάλα
  • 100 γραμ. κρέμα
  • 4 αβγά
  • 60 γραμ. ζάχαρη
  • 15 γραμ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα
  • 20 γραμ. σταφίδα
  • 0.5 γραμ. σαφράν

Εκτέλεση:

  • Ετοιμάζουμε το κουρκούτι: Βράζουμε το ρύζι με το νερό και το αλάτι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Προσθέτουμε το γάλα. Βράζουμε το μείγμα μέχρι να γίνει κουρκούτι και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Αναμειγνύουμε τα υλικά του μείγματος και μετά με το κουρκούτι.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα ταψί κατάλληλο για φούρνο (μέγεθος 30×40 εκατοστά). Το ψήνουμε στους 200C για 30-40 λεπτά.

Σερβίρουμε με μαρμελάδα και χτυπημένη κρέμα.

http://greekcook.gr/syntages

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr