Κροκέτες πατάτας που μας έρχονται από τη Γερμανία και περιέχουν μία ιδιαίτερη πιν ελιά από ξινό λάχανο.
Συστατικά συνταγής
Για το dip
Οδηγίες συνταγής
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και τις πολτοποιούμε όπως κάνουμε για τον πουρέ. Προσθέτουμε το ξινό λάχανο, το ζαμπόν, τους 2 κρόκους αυγών, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Δημιουργούμαι μικρές μπάλες στο μέγεθος του κουταλιού της σούπας. Βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 30 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά μαζί με το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. τοποθετούμε σε ένα δεύτερο μπολ το αλεύρι και σε ένα τρίτο την τριμμένη φρυγανιά. Βάζουμε λάδι για τηγάνισμα σε ένα σκεύος και το ζεσταίνουμε. Μόλις φτάσει στην επιθυμητή θερμο κρασία, περνάμε τα μπαλάκια από το αλεύρι μέχρι να καλυφθούν εντελώς, τα βουτάμε στο αυγό και ακολούθως στο τρίμμα φρυγανιάς. Τηγανίζουμε την κάθε κροκέτα για 2-3 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσό χρώμα. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για το dip
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το sour cream, αλάτι και πιπέρι. Αναμιγνύουμε πολύ καλά και γαρνίρουμε με το μαϊντανό.
Σερβίρουμε τις κροκέτες σε πιατέλα ζεστές και συνοδεύουμε με το dip.
Διάρκεια: Προετοιμασία 40 λεπτά, μαγείρεμα 10 λεπτά
http://www.lovecooking.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;