Σωκράτης Ξυνίσης – ΚΙΕΦ: Ακριβοί στα πίτουρα φθηνοί στο αλεύρι

11 Ιουνίου 201923:02

Διάβασα το άρθρο του υφυπουργού Ανάπτυξης και βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ κ.Στάθη Γιαννακίδη με τίτλο «Ας μιλήσουμε ρεαλιστικά για το ΚΙΕΦ» στο tvxs.gr. Μπορώ να πω ότι συμφωνώ σε όλα όσα αναφέρει. Θέλω όμως να συμπληρώσω ότι ξέχασε να αναφέρει κάποιες μικρές λεπτομέρειες.

Το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας διακηρύττει ότι πρωτεύων στόχος του είναι η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επίσης διακηρύττει ότι τα μέλη του είναι τουρκικής καταγωγής. Θα περίμενε λοιπόν κάποιος από ένα προοδευτικό κόμμα που θέτει τα ανθρώπινα δικαιώματα στην κορωνίδα των αξιών του να παίρνει δημόσια θέση και για όσα συμβαίνουν στην φερόμενη ως χώρα καταγωγής των μελών του.

Για παράδειγμα:

1)Υπάρχει έστω και μια ανακοίνωση του ΚΙΕΦ που να προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία;

 Όπως διαβάζουμε ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζέιντ Ράαντ Αλ Χουσείν καταγγέλλει ότι: «Στις παραβιάσεις περιλαμβάνονται τα βασανιστήρια και άλλες μορφές κακομεταχείρισης, οι αυθαίρετες κρατήσεις, η αυθαίρετη στέρηση του δικαιώματος στην εργασία και της ελευθερίας κυκλοφορίας ή ακόμη οι προσβολές της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι και της έκφρασης, σύμφωνα με την έκθεση. Στη νοτιοανατολική Τουρκία «μαζικές και σοβαρές» παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξακολουθούσαν να διαπράττονται από τις δυνάμεις ασφαλείας. Περιελάμβαναν σκοτωμούς, βασανιστήρια, υπερβολική χρήση βίας και καταστροφή σπιτιών και της κουρδικής πολιτιστικής κληρονομιάς.Η Τουρκία πρέπει να «άρει τάχιστα την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να αποκαταστήσει την κανονική λειτουργία των θεσμών και του κράτους δικαίου», αναφέρεται στην 28σέλιδη έκθεση. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιβλήθηκε στην Τουρκία μερικές ημέρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, την ευθύνη για την οποία επιρρίπτουν οι αρχές στον ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν, που είναι εγκατεστημένος στις Ηνωμένες Πολιτείες και αρνείται κάθε ανάμιξη. «Οι αριθμοί είναι απίστευτοι: σχεδόν 160.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί κατά τους 18 μήνες της κατάστασης έκτακτης ανάγκης ∙ 152.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν απολυθεί, πολλοί από τους οποίους με τρόπο εντελώς αυθαίρετο ∙ εκπαιδευτικοί, δικαστές και δικηγόροι έχουν απολυθεί ή διώκονται ∙ δημοσιογράφοι έχουν συλληφθεί ∙  ΜΜΕ έχουν κλείσει και ιστότοποι έχουν μπλοκαριστεί» δήλωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

 http://www.kathimerini.gr/954820/article/epikairothta/kosmos/ohe-ek8esh-katapelths-gia-ta-an8rwpina-dikaiwmata-sthn-toyrkia—h-antidrash-ths-agkyras

2)Υπήρξε έστω και μια ανακοίνωση του ΚΙΕΦ που να καταδικάζει ως πολιτική δίωξη τη φυλάκιση του Selahattin Demirtaş;

Ο ηγέτης ενός κοινοβουλευτικού κόμματος συνελήφθη μαζί με τη Φιγκέν Γιουκσεκντάγ και άλλους βουλευτές του HDP στις 4 Νοεμβρίου του 2016. Ο Ντεμιρτάς δήλωσε ότι δεν είναι “αρχηγός, μέλος, εκπρόσωπος ή συμπαθών” της ένοπλης οργάνωσηςPKK. Στις 18 Ιανουαρίου του 2017, Τούρκοι εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι επιδιώκουν ποινή φυλάκισης 142 ετών για τον Ντεμιρτάς. Ποια είναι η θέση του ΚΙΕΦ για τη φυλάκιση;

(https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%87%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%BD_%CE%9D%CF%84%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CF%81%CF%84%CE%AC%CF%82)

3) Υπήρξε έστω και μια ανακοίνωση του ΚΙΕΦ που να καταγγέλει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αφρίν;

Η Διεθνής Αμνηστία απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση της Τουρκίας να βάλει τέλος στις «κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στην Αφρίν, πρώην προπύργιο μιας κουρδικής οργάνωσης ανταρτών στη βόρεια Συρία, κατηγορώντας την Άγκυρα ότι «κλείνει τα μάτια» μπροστά στις ωμότητες που διαπράττονται.

https://tvxs.gr/news/kosmos/diethnis-amnistia-i-toyrkia-parabiazei-ta-anthropina-dikaiomata-stin-afrin

 4)Υπήρξε έστω και μια ανακοίνωση του ΚΙΕΦ σχετικά με τις διώξεις του Πρόεδρου του Τουρκικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Taner Kilic;

Ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας Kumi Naidoo επισκέφτηκε την Τουρκία για να παραβρεθεί στην αποφυλάκιση του Πρόεδρου του Τουρκικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Taner Kilic, ύστερα από 14 μήνες εγκλεισμού.   Οι κατηγορίες για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» εξακολουθούν να τον βαραίνουν μέχρι τη δίκη του, αλλά τουλάχιστον μέχρι τότε θα μπορεί να είναι σπίτι του. Παρόμοιες κατηγορίες έχουν απευθυνθεί σε περισσότερους από 50.000 πολίτες στην Τουρκία από τον Ιούλιο του 2016 και μετά. Παράλληλα, περισσότεροι από 140.000 έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα, 1.300 οργανώσεις έχουν κλείσει όπως και 180 μέσα μαζικής ενημέρωσης, σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας.

https://left.gr/news/toyrkia-synehizetai-i-diki-toy-taner-kilik-kai-ton-10-tis-konstantinoypolis

Όπως φαίνεται οι συμπολίτες μου του ΚΙΕΦ είναι ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στο αλεύρι. Γιατί προφανώς άλλο Ελλάδα και άλλο Τουρκία άλλο ελληνική Πολιτεία και άλλο Ερντογκάν.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr