sparaggosoypa

Σπαραγγόσουπα

26 Απριλίου 201210:00

sparaggosoypaΑν επιθυμείτε πασπαλίστε τριμμένη παρμεζάνα πάνω από τη σούπα.


{loadposition likebox}  {loadposition tweet}

Υλικά συνταγής μαγειρικής:

450γρ. φρέσκα σπαράγγια

¾ φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

½ φλ. ζωμός λαχανικών

1 κ. σ. βούτυρο

2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ. γλ. αλάτι

1 κ. γλ. πιπέρι

1 ¼ φλ. Ζωμός λαχανικών

1 φλ. γάλα σόγιας

½ φλ. γιαούρτι

1 κ. γλ. λεμόνι

¼ φλ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση συνταγής – μαγείρεμα:

Τοποθετείστε σε ένα τηγάνι τα σπαράγγια μαζί με το κρεμμύδι και το ζωμό λαχανικών και βράστε ώσπου τα λαχανικά να μαλακώσουν.

Κρατήστε λίγα σπαράγγια για το γαρνίρισμα. Το υπόλοιπο μείγμα λαχανικών βάλτε το σε μπλέντερ και λιώστε το ώσπου να γίνει μαλακό και κρεμώδες.

Λιώστε βούτυρο στο τηγάνι και προσθέστε αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Μην αφήσετε όμως το αλεύρι να σκουρύνει, αφήστε το μόνο για 2 λεπτά. Ανακατέψτε στη συνέχεια τον υπόλοιπο ζωμό λαχανικών (1 ¼ φλ.) και ανεβάστε τη θερμοκρασία. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να βράσει.

Τέλος, προσθέστε τον πουρέ λαχανικών και το γάλα στο κατσαρολάκι. Ανακατέψτε μέσα το γιαούρτι και το λεμόνι μέχρι να ζεσταθεί όλο το μείγμα καλά. Σερβίρετε σε μπωλ σούπας και γαρνίρετε με σπαράγγια.

Πηγή : sidages.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr