Η εξωτική ταϊλανδέζικη κουζίνα έρχεται εύκολα και γρήγορα να μοσχοβολήσει το σπίτι μας.
Μερίδες: 6
Υλικά:
1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
1 ½ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας κάρι
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο
1 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλάκια ζάχαρη
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 κιλό καθαρισμένες γαρίδες
½ φλιτζάνι μαϊντανό
Ροδέλες λεμονιού
Εκτέλεση – Directions
Ζεσταίνουμε το λάδι σ’ ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και το μαγειρεύουμε για 4 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε το κάρι και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το γάλα, το ζωμό και τη ζάχαρη.
Περιμένουμε μέχρι να πάρουν βράση.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
Βάζουμε στο τηγάνι τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά.
Μεταφέρουμε το φαγητό μας σ’ ένα βαθύ μπολ και το σερβίρουμε πάνω σε ρύζι basmati.
Πασπαλίζουμε τον μαϊντανό.
Πηγή: lovecooking.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;