Ανοιξιάτικο κοτόπουλο Tandoori

23 Απριλίου 201022:00

tandoorisintagh_copyΈνα πανέμορφο πάντρεμα της Ινδικής κουζίνας με την μεσογειακή και ειδικά την Ελληνική

όπου τα συνοδευτικά στο κοτόπουλό μας είναι οικεία και αγαπημένα σ’ όλους μας.

Συστατικά συνταγής

  • 1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο στα έξι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τη Μαρινάδα

  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 2 κουταλάκια Γκαράμ Μασάλα
  • ½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

Για συνοδεία

  • 1 λεμόνι στα τέσσερα
  • ½ κουταλάκι λεμόνι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 αγγούρι πλυμμένο και κομμένο ροδέλες
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι κύμινο

Οδηγίες συνταγής

Τρίψτε καλά το κοτόπουλο με 1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι.
Αναμίξτε σ’ ένα μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας, βάλτε τα κομμάτια του κοτόπουλου, πασαλείψτε τα πολύ καλά, σκεπάστε το μπολ και βάλτε το στο ψυγείο από 6 έως 24 ώρες.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190ο C. Λαδώστε καλά ένα ταψάκι και αφού ανακατέψτε καλά το κοτόπουλο με τη μαρινάδα του βάλτε το στα ταψί με την πέτσα προς τα πάνω.

Όσο ψήνεται το κοτόπουλο εσείς ανακατέψτε το γιαούρτι με το αλάτι και το κύμινο.Μόλις ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο, το σερβίρουμε αμέσως με τη συνοδεία του λεμονιού του αγγουριού και του κρεμμυδιού, ενώ μοιράζουμε το γιαούρτι σε ατομικά μπολάκια.

Διάρκεια : 6-24 ώρες μαρινάρισμα, 50 λεπτά προετοιμασία και μαγείρεμα

 www.lovecooking.gr

www.mpatzakidis.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr