Προετοιμασία: 20΄, Μαγείρεμα + Ψήσιμο: 1 ώρα και 10΄
Για τη ζύμη (αν δεν φτιάξουμε, χρησιμοποιούμε 1 φύλλο ζύμης κουρού)
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Ζύμη: Σε ένα βαθύ μπολ ενώνουμε τα άλευρα με το μπέικιν πάουντερ και αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το λάδι και το γάλα και αρχίζουμε να ζυμώνουμε, ρίχνοντας σταδιακά το νερό. Συνεχίζουμε το ζύμωμα για λίγα λεπτά, μέχρι να έχουμε μια λεία, μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί», για περίπου μισή ώρα.
Γέμιση: Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το γάλα και τα αυγά. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη φέτα, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε απαλά, για να μη λιώσει η φέτα.
Τάρτα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C. Λαδώνουμε την ταρτιέρα. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου 1/2 εκ. Το απλώνουμε στην ταρτιέρα, καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα. Το ίδιο κάνουμε αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλλο κουρού.
Αδειάζουμε τη γέμιση στην τάρτα και τη στρώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Κόβουμε τα περισσεύματα της ζύμης που εξέχουν από το σκεύος, πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρουμε.
Τι πίνουμε
Ενα ροζέ Μοσχοφίλερο.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;