Tortilla Espanola (Ισπανική ομελέτα με πατάτες)
Υλικά
3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1,5 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
2 φλιτζάνια κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1,5 κουταλάκι αλάτι
6 αυγά
1 κουταλάκι πάπρικα
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
Προετοιμασία
Ζεστάνετε το λάδι ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέστε τις πατάτες.
Τηγανίστε ανακατεύοντας συχνά για 10 λεπτά περίπου.
Ρίξτε το κρεμμύδι και το μισό αλάτι .
Τηγανίστε για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Σουρώστε όλο το Λάδι από τα λαχανικά και βάλτε τα σε ένα μπολ, κρατήστε το λάδι σε ένα ποτήρι.
Σκουπίστε το τηγάνι από τα λάδια .
Χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε το υπόλοιπο αλάτι και ανακατέψτε τα με τα λαχανικά.
Βάλτε μία κουταλιά της σούπας από το λάδι που κρατήσατε στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
Ρίξτε μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα.
Ψήστε την τορτίγια για 7-8 λεπτά.
Ξεκολλήστε την από τα πλευρά του τηγανιού και γυρίστε την με πολύ προσοχή για να μην μας σπάσει.
Ψήστε την 5 λεπτά ακόμα.
Αφήστε την να κρυώσει πριν την σερβίρετε.
www.syntages-mageirikhs.gr.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;