Tosa Joyu (Το-σα Χό-γιού)

31 Μαΐου 201022:00

tosa-joju_finalΈνα πολύ ενδιαφέρον γευστικά ντιπ, βασισμένο στη σάλτσα σόγιας για το γιαπωνέζικο Σασίμι μας.

Συστατικά συνταγής

  • ½ φλιτζάνι σόγια σος
  • 100 γρ. τόνο άνυδρο* (Katsuobushi)
  • 2 ½ κουταλιές της σούπας Σάκε
  • 1 /2 κουταλάκι του γλυκού ξινό

*Αν δεν βρούμε νιφάδες αποξηραμένου ψαριού σε κάποιο κατάστημα με ethnic τρόφιμα, Θα στραγγίξουμε μια μικρή κονσέρβα τόνο σε νερό και θα «κάψουμε» για 5 λεπτά το ψάρι σε αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να φύγει όλη του η υγρασία.

Οδηγίες συνταγής

Σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι αναμιγνύουμε τα παραπάνω υλικά.

Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Σβήνουμε και μόλις έρθουν σε θερμο κρασία δωματίου τα σερβίρουμε σε πολύ μικρά ατομικά μπολάκια μαζί με το Σασίμι.

  • Διάρκεια: 15 λεπτά

www.lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr