Το trifle είναι στην ουσία εναλλασσόμενες στρώσεις γλυκών γεύσεων σερβιρισμένες σε ποτήρι.
Οι διαφορετικές υφές και γεύσεις συνδυάζονται καθώς περνάει κανείς το κουτάλι του από μέσα και δημιουργούν ένα φρέσκο, αρμονικό σύνολο. Το ελαφρύ αυτό γλυκό είναι και ιδιαίτερα χωνευτικό, τέλειο κλείσιμο για το πασχαλινό γεύμα και αναδεικνύει τέλεια τις φράουλες που είναι στο φόρτε τους αυτή την εποχή.
συστατικά
1 κιλό φράουλες, κομμένες στη μέση
3 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. καλό βαλσαμικό ξίδι
700 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
12 μπεζέδες σπιτικοί ή έτοιμοι, σπασμένοι σε κομμάτια”
1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τις φράουλες με τη ζάχαρη και το ξΊδι να μαριναριστούν για 15-20 λεπτά.
2. Γεμίστε ποτήρια ή μπολ εναλλάξ με τις φράουλες, τους μπεζέδες και το γιαούρτι.
3. Σερβίρετε αμέσως, γιατί η μαρέγκα έχει την τάση να μαλακώνει όταν εκτίθεται σε υγρασία.
Από την Ιωάννα Δημοπούλου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;