Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με αύρα Άπω Ανατολής
Συστατικά:
800 γρ.βακαλάος ρολό φιλέτο
500 γρ. κατεψυγμένα κινέζικα ανάμικτα λαχανικά
8 κουταλιές σπορέλαιο ή σησαμέλαιο
1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουτ. σούπας ξύδι
1 κουτ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό ή ζωμό λαχανικών ή ψαριών
αλεύρι για το τηγάνισμα
1 κουτ.σούπας κορν φλάουρ
αλάτι, πιπέρι
φρέσκο κρεμμυδάκι για διακόσμηση
Οδηγίες:
1. Πλένουμε το βακαλάο, τον στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τον αλατοπιπερώνουμε.
2. Ζεσταίνετε 4 κουτ.σούπας σπορέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
3. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τα φιλέτα , τα τηγανίζουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά και τα μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
4. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο σπορέλαιο και σοτάρουμε τα κινέζικα λαχανικά μέχρι να ροδίσουν ( περίπου 6-7 λεπτά ).
5. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το κορν φλάουρ με το νερό , την σάλτσα σόγιας, το ξύδι τη ζάχαρη και λίγο αλάτι.
6. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και τα αφήνουμε να βράσουν και να δέσει η σάλτσα τους.
7. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τα φιλέτα του βακαλάου και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 3-4 λεπτά ακόμη.
8. Μεταφέρουμε τα φιλέτα βακαλάου και τα λαχανικά σε μια πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα και τα περιχύνουμε με την σάλτσα τους.
Διακοσμούμε με λωρίδες από κρεμμυδάκι και συνοδεύουμε με άσπρο ρύζι.
Πηγή: Gourmed.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;