Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μέλι
Γράφει: Δημητρούλης Εμμανουήλ MSc, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
{loadposition likebox} {loadposition tweet}
Μερίδες Συνταγής: 10
Συστατικά
2/3 κούπας ελαιόλαδο
1½ κούπες χοντρό σιμιγδάλι
1½ κούπες μέλι
4 κούπες νερό
1 ξύλο κανέλας
10 καρφιά γαρίφαλο
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Κανέλα τριμμένη για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το μέλι μέχρι να δέσει το σιρόπι και εν συνεχεία το προσθέτουμε στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα και όταν κρυώσει σερβίρουμε με κανέλα.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα
Μερίδα: 1/10 συνταγής
Θερμίδες: 240 kcal
Πρωτεΐνη: 2 γρ.
Υδατάνθρακες: 21 γρ.
Λίπος: 18 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0 γρ.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;