Tα fajitas είναι ένα Tex-Mex φαγητό, μια ανάμειξη των γευστικών επιλογών των καουμπόηδων του Τέξας και των Μεξικάνων Pancheros. Σήμερα, έχει επικρατήσει να περιγράφουμε ως fajitas ο,τιδήποτε βρίσκεται τυλιγμένο σε μαλακές τορτίγιες, ωστόσο σε αυτό το πιάτο αξίζει ο ορισμός fajitas.
Συστατικά
3 μέτρια ψαρονέφρια (χοιρινά φιλέτα) κόψτε τα και χτυπήστε τα ελαφρά
2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε λεπτές φέτες
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κρεμμύδια ξερά
1 σκόρδο ψιλοκομμένο
½ κ.γ. πιπέρι καγιέν ή πάπρικα
2 κ.γ. κίμινο
2 κ.γ. ρίγανη
2 σφηνάκια τεκίλα κίτρινη
2 φλ. κέτσαπ
6 πίτες τορτίγιας
4 κ.σ. ελαιολαδο
ανάλογο πιπέρι – αλάτι
Περιγραφή Συνταγής
1.Σε μία λεκάνη κόψτε και ρίξτε τα χοιρινά και τα μπαχαρικά, την τεκίλα και ανακατέψτε καλά για να μαριναριστούν.
2.Αφήστε τα για δέκα λεπτά.
3.Κατά τη διάρκεια του μαριναρίσματος κόψτε τα λαχανικά.
4.Σε ένα σκεύος ρίξτε το ελαιόλαδο, θερμάνετε καλά και ρίξτε τα χοιρινά φιλέτα μαζί με τα λαχανικά και την ketchup και μαγειρέψτε τα όλα μαζί έως ότου τα φιλετάκια να είναι τρυφερά και μαγειρεμένα.
5.Τα λαχανικά μπορείτε να τα αφήσετε να έχουν τραγανή υφή.
6.Ζεστάνετε σε ένα τηγάνι τις τορτίγιες.
7.Τοποθετήστε πάνω στις τορτίγιες το κρέας μαζί με τα λαχανικά.
8.Εάν θέλετε μπορείτε να τρίψετε τυρί chentar.
Πηγή : www.lovecooking.gr/
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;