Χταπόδι με σπανάκι
Υλικά
1 κιλό χταπόδι βρασμένο και κομμένο σε κομμάτια
1 κιλό σπανάκι ( φρέσκο)
Μισό κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Μισό κιλό ντομάτες τριμμένες
2 κουταλιές μαϊντανό
2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Μισό λεμόνι στυμμένο
πιπέρι
Αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
Προετοιμασία
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε μία κατσαρόλα με το λάδι.
Ρίχνουμε το χταπόδι και αναδεύουμε για 2-3 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τις ντομάτες το μαϊντανό, λεμόνι, πιπέρι και το σπανάκι.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και 2 ποτήρια βραστό νερό.
Σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα .
Προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.
Στο τέλος θα πρέπει να μείνει με το λάδι του.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;