Ριζότο Θαλασσινών
Υλικά
1 φλιτζάνι ρύζι
200 γρ Μύδια
200 γρ Χταπόδι βρασμένο και κομμένο σε κομμάτια
200 γρ Γαρίδες καθαρισμένες
400 γρ Καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Μισό νεροπότηρο ελαιόλαδο
Μισό νεροπότηρο κρασί άσπρο
Αλάτι όσο θέλουμε
Πιπέρι όσο θέλουμε
Προετοιμασία
Σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι μας στο λάδι μας και όταν αρχίσει να μαλακώνει ρίχνουμε τα καλαμάρια και το χταπόδι.
Όταν το χταπόδι και τα καλαμαράκια είναι πιο μαλακά σβήνουμε με το κρασί.
Βράζουμε για λίγη ώρα και μόλις το κρασί εξατμιστεί ρίχνουμε περίπου 3 φλιτζάνια νερό.
Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει περίπου το μισό νερό και τότε ρίχνουμε τις γαρίδες και τα μύδια.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ρύζι μας.
Το μαγειρεύουμε περίπου για 20 λεπτά προσθέτοντας νερό όταν χρειάζεται.
Όταν το ρύζι μας είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε τον άνηθο.
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και το σερβίρουμε ζεστό.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;