Κεφτέδες με γιαούρτι και κρασί

20 Απριλίου 201010:11

meatball_final_copyΠαραδοσιακή Δανέζικη συνταγή εξαιρετικής αισθητικής και νοστιμιάς η οποία είναι πολύ κοντά και στη μεσογειακή νοοτροπία.

Συστατικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 φλιτζάνια φρυγανιά τρίμμα
  • 4 ml ελαφριά κρέμα γάλακτος
  • αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια γιαούρτι
  • 2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί

Οδηγίες συνταγής

Ανακατεύουμε τον κιμά με το αλάτι, το πιπέρι και την τριμμένη φρυγανιά. Προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί από το μείγμα.
Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα κυλάμε στο αλεύρι.
Σ’ ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε τους κεφτέδες.
Μόλις σχεδόν γίνουν προσθέτουμε το γιαούρτι και το κρασί και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να αποκτήσουν μια παχύρευστη σάλτσα.

Διάρκεια: 30 λεπτά

www.lovecooking.gr

www.mpatzakidis.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr