Τραγωδία με τρεις νεκρούς μετά τις πορείες στην Αθήνα

5 Μαΐου 201013:46

epeisodia_athiuna_poreia_2Σε τραγωδία με τρεις νεκρούς κατέληξαν οι κινητοποιήσεις κατά των νέων οικονομικών μέτρων, στις οποίες συμμετείχαν τουλάχιστον 100.000 άτομα.

Τρεις εργαζόμενοι, ένας άνδρας και δύο γυναίκες, έχασαν τη ζωη τους , στον τρίτο όροφο υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin, επί της οδού Σταδίου 23, από φωτιά που εκδηλώθηκε μετά από ρίψη μολότωφ, μετά το πέρας της πορείας που κινήθηκε με ειρηνικό τρόπο.

 Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 14:00, όταν επί της οδού Σταδίου εκινείτο ο κύριος όγκος των διαδηλωτών του αντιεξουσιαστικού χώρου.   Σύμφωνα με πληροφορίες, νεαροί έσπασαν την τζαμαρία της τράπεζας, πέταξαν μπιτόνι με βενζίνη στο εσωτερικό της και μετά βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα το κτίριο να τυλιχτεί στις φλόγες. Επίσης, φωτιές σημειώθηκαν σε δύο κτίρια, επί της Συγγρού και επί της Αμαλίας ενώ πυρπολήθηκαν οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Είκοσι άτομα έχουν μεταφερθεί με αναπνευστικά προβλήματα και με ελαφρά τραύματα σε νοσοκομεία και κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας είναι ιδιαίτερα τεταμένη. Στη βουλή τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ο Πρωθυπουργός μίλησε στη βουλή καταδικάζοντας τα επεισόδια, ενώ οι ειδήσεις από το κέντρο της Αθήνας, κυριαρχούν στα ειδησεογραφικά πρακτορεία του πλανήτη καθώς συνδέονται άμεσα με το ρόλο του ΔΝΤ στη χώρα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr