dimotiko_symvoulio

Το κτίριο του Μουζαφέρ Μπέη στο Δημοτικό Συμβούλιο

26 Μαΐου 201006:39

dimotiko_symvoulioΠρο ημερησίας διάταξης στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, τέθηκε από το Νίκο Αννταμούφη το θέμα του «αδειάσματος» από τη δημοτική αρχή της ΦΕΞ σε ότι αφορά στη λειτουργία του Μουσείου Παιδικής Τέχνης και Ιστορικού Αρχείου στο πρόσφατα ανακαινισμένο κτίριο του Μουζαφέρ Μπέη επισημαίνοντας την καθυστερημένη αλλαγή πλεύσης του Δήμου και ζητώντας την αιτία για όλη τη στάση.

 Ο Δήμαρχος παραδέχθηκε ότι έχει κάνει δηλώσει περί της φερεγγυότητα της Φιλοπρόοδης Ένωσης να φέρει σε πέρας αυτή την αποστολή, πρόσθεσε όμως ότι προσφάτως υπήρξαν αρκετοί ενδιαφερόμενοι, ανάμεσά τους και η ΔΕΑΞ. Επεσήμανε ότι αν δεν υπήρχε η ΔΕΑΞ που είναι δημοτική επιχείρηση δεν θα συζητούσε κάποια άλλη λύση. Σημείωσε πάντως ότι όλα θα κριθούν αφού κατατεθούν όλες οι προτάσεις και επανέλαβε την άποψή του για την καταλληλότητα της ΦΕΞ.  Το ενδιαφέρον του για το θέμα επεσήμανε και ο Χρήστος Πούλιος που σημείωσε ότι δεν έφερε το θέμα λόγω της αναμενόμενης απουσίας του Μανώλη Τσέπελη αλλά διερωτήθηκε για τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί για τη λειτουργία του συγκεκριμένου μουσείου.

Μείωση τιμών στο Δέρας

Ο εκπρόσωπος του Δήμου στην επιτροπή για τη διαδικασία παραχώρησης των οικοπέδων στην περιοχή του πρώην εργοστασίου στο «Δερας» Νίκος Παπαδόπουλος έκανε γνωστό ότι στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής αποφασίστηκε η μείωση του τιμήματος από 6.000 ευρώ/στρέμμα που είχε αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο στην προηγούμενη συνεδρίαση (και 7.000 ευρώ για όσα οικόπεδα έχουν πρόσοψη στο δρόμο) το τίμημα μειώθηκε από την επιτροπή σε 4.000 ευρώ (και 5.000 για τα προνομιούχα. Στο σχετικό ζήτημα η μείωση πέρασε με ψήφους 4-1 και αυτός που μειοψήφησε ήταν ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Έκθεση Πεπραγμένων στις 5 Ιουλίου

Όπως έγινε γνωστό στη συνεδρίαση της Τρίτης στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 5 Ιουλίου πρόκειται να γίνει η ετήσια εκδήλωση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής για τα πεπραγμένα του 2009. Η εκδήλωση θα γίνει για πρώτη φορά στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

 Στη συνεδρίαση υπήρχε και θέμα σχετικό με τη μελέτη της ΕΕΤΤΑ για τη συγχώνευση των εταιρών του Δήμου που αναβλήθηκε εξαιτίας του Καλλικράτη και αναμένεται να επικαιροποιηθεί.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr