Χοιρινή κόντρα μαγειρεμένη στο γάλα

3 Ιουνίου 201022:00

xoirinosegala_finalΜία ντελικάτη πρόταση για μία special περίπτωση, ένα απολαυστικό και ιδιαίτερο πιάτο.

Συστατικά συνταγής

  • 1 ½ κιλό μονοκόματη κόντρα χωρίς κόκαλο (ζητάμε από τον χασάπη να το αφαιρέσει)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά αγελαδινό βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο σε κυβάκια
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ λίτρο πλήρες γάλα

Οδηγίες συνταγής

Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό και το ροδίζουμε σε μιά κατσαρόλα στην οποία έχουμε κάψει το λάδι και το βούτυρο. Αφού το ροδίσουμε απ΄όλες τις πλευρές για 10 λεπτά το βάζουμε σ΄ένα πιάτο στην άκρη.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Εν συνεχεία προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε και ρίχνουμε το γάλα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το χοιρινό και τους χυμούς που έχει βγάλει στο πιάτο. Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά. Το γυρνάμε συχνά για να μην κολλήσει. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε 15 λεπτά να ξαποστάσει.

Περνάμε την σάλτσα σε ένα μπλέντερ, δοκιμάζουμε για να δούμε μήπως χρειάζεται αλάτι ή πιπέρι και την περιχύνουμε πάνω από το κρέας το οποίο έχουμε κόψει σε φέτες.
Σερβίρουμε το κρέας πάνω σε πουρέ πατάτας.

  • Διάρκεια: 1 ώρα και 20 λεπτά

www.lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr