Κιουνεφέ
Υλικά (10-12 Μερίδες):
Για το σιρόπι:
Άτομα: 10-12 Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας: 20′
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
Εκτέλεση:
Βγάλτε το από το φούρνο κι αφήστε το να κρυώσει. Στο μεταξύ ετοιμάστε το σιρόπι: Βράστε τη ζάχαρη με το νερό 5 λεπτά, να δέσει ελαφρά, κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε το χυμό λεμονιού. Απλώστε τα φιστίκια στην επιφάνεια του γλυκού, περιχύστε το με το ζεστό σιρόπι κι αφήστε το να κρυώσει ελαφρά, πριν το σερβίρετε, συνοδεύοντάς το με παγωτό καϊμάκι.
* Σημείωση: Καθαρισμένο βούτυρο εννοούμε το βούτυρο που το έχουμε βράσει (σε χαμηλή φωτιά), το έχουμε αφήσει να κρυώσει και έχουμε αφαιρέσει το λίπος που αφήνει επάνω
www.greekcook.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;