Η συνταγή είναι ισπανική .
Υλικά:
- 4 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 χωριάτικο λουκάνικο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 νεροπότηρο νερό
Εκτέλεση:
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με την πράσινη πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τη δάφνη και τα σοτάρομε για λίγο ακόμη.
- ΄Οταν μαλακώσουν, προσθέτουμε τις πατάτες και το λουκάνικο κομμένο σε φέτες. ανακατεύουμε για λίγο και μετά βάζουμε το νερό, την πάπρικα και το αλάτι.
- Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν οι πατάτες. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμη.
Σερβίρουμε με ζεστό ψωμάκι και κόκκινο κρασί.