Χοιρινό ρολό από νεφραμιά με σάλτσα μήλου (Σουηδία)
Υλικά και εκτέλεση
Επιπλέον:
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Σε περίπτωση πού δεν θέλω να το αλείψω με βούτυρο και τζίντζερ, μπορώ να τα αντικαταστήσω με σκόρδο και ρίγανη όπως και το προηγούμενο ρολό.
Στο στάδιο αυτό το τυλίγω σε χοντρό ρολό, πάντα με τα κόκαλα μέσα και το δένω σε πολλές μεριές να μην ξετυλιχθεί.
Βάζω το ρολό σε ένα οβάλ σκεύος και το σοτάρω ελαφρά μέχρι να ροδίσει γύρω- γύρω, ωραία.
Κατόπιν το τοποθετώ σε ταψάκι οβάλ, πού θα έχει μια μικρή σχάρα, για να μην ακουμπά το ρολό στον πάτο, στον οποίο έχω ρίξει αρκετό νερό, για να μην καίγονται τα λίπη και ντουμανιάσει η κουζίνα, από τους καπνούς. Φροντίζω δε πάντα κατά την διάρκεια του ψησίματος να έχει το ταψάκι μου νερό.
Πριν αρχίσει να ψήνεται το ρολό, έχω κάνει μια μαρινάτα πού αποτελείται από:
τα ανακατεύω καλά όλα μαζί, και αλείφω το ρολό, κατά διαστήματα προσέχοντας να μην καεί , και εν ανάγκη το σκεπάζω με ένα αλουμινόφυλλο ή λαδόχαρτο.
Όλα αυτά μέχρι να ψηθεί και να αποκτήσει μια όμορφη ρόδινη και τραγανή κρούστα που την κάνει η μαρινάτα.
Κατόπιν φτιάχνω την σάλτσα μήλου η οποία γίνεται ως εξής:
Έχω καθαρίσει 3 – 4 μήλα γκραν σμιθ και έχω αφαιρέσει τα κουκούτσια.
Τα βάζω σε μια κατσαρόλα με 2 κουταλιές της σούπας νερό και τα αχνίζω με μια κουταλίτσα του γλυκού ζάχαρη και τα λειώνω με το πιρούνι να γίνουν πολτός.
Σε τούτη την πούλπα προσθέτω: 1 κουταλιά βούτυρο και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο (ποσότητα κατά βούληση). Και την ανακατεύω πολύ καλά να ομοιογενοποιηθεί.
Σερβίρω το χοιρινό σε φέτες με λίγη σάλτσα αν έχει το ταψάκι, και από επάνω γαρνίρω με την σάλτσα μήλου.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;