Λαζάνια με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια

29 Αυγούστου 201005:56

lazania_primogoustoΛαζάνια με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια

 

Υλικά:

  • 12-14 φύλλα λαζάνια ανάμεικτα Primo Gusto
  • 1 φλιτζ. καφέ λάδι
  • 350 γραμ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κύβο ζωμό βοδινού
  • 1/2 κουτί ντοματοχυμό αραιωμένο με ένα ποτήρι κρασιού νερό
  • 100 γραμ. μπριζόλα καπνιστή κομμένη σε κομματάκια
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια φέτες (400 γραμ.)
  • 250 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γραμ. τριμμένο τυρί ρεγκάτο

για τη μπεσαμέλ:

  • 6 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 6 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 κύβο ζωμό βοδινού
  • 1 χούφτα από το τριμμένο τυρί

Εκτέλεση:

  • Σωτάρουμε το λάδι με τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό.
  • Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό, νερό, κύβο, καπνιστό, μανιτάρια. Αφήνουμε να βράσουν για 25 περίπου λεπτά.
  • Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ, προσθέτοντας τον κύβο, τα αβγά, μοσχοκάρυδο και τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ 31×20. Χύνουμε λίγη κρέμα γάλακτος στον πάτο και στρώνουμε μια στρώση λαζάνια άσπρα, κιμά και τριμμένο τυρί.
  • Μετά απλώνουμε μια στρώση λαζάνια με σπανάκι, μπεσαμέλ, κιμά, τριμμένο τυρί και πάλι μια στρώση λαζάνια.
  • Τέλος, περιχύνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
  • Ψήνουμε σε φούρνο στους 180-190C για 40-45 λεπτά.

http://greekcook.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr