Κοτόπουλο αλά Γαλλικά

5 Σεπτεμβρίου 201022:00

chickenalafrance_finalΤο υπερπολύτιμο για την υγεία μας σέλερι δίνει μια ζεστή γήινη γεύση στο κοτόπουλό μας και σε συνδυασμό με το σκόρδο και το λευκό κρασί δημιουργείται στα καλά καθούμενα ατμόσφαιρα γαλλικού bistrot στο σπίτι μας μια χειμωνιάτικη βραδιά. 

Συστατικά συνταγής

  • 1 μέτριο κοτόπουλο κομμένο στα 6
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 10 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στα δύο
  • 3 κλωνάρια σέλερι
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες συνταγής

Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σ΄ένα βαθύ τηγάνι και το ροδίζουμε με την πέτσα προς τα κάτω. Στη συνέχεια μεταφέρουμε τα κομμάτια σ΄ένα πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά το σκόρδο με το σέλερι για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε μέχρι να μειωθεί στο μισό για 5 λεπτά. Επιστρέφουμε το κοτόπουλο, ρίχνουμε το νερό και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά με την πέτσα προς τα πάνω. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

  • Διάρκεια: 50-60 λεπτά

http://www.lovecooking.gr

http://www.mpatzakidis.gr/

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr