Το υπερπολύτιμο για την υγεία μας σέλερι δίνει μια ζεστή γήινη γεύση στο κοτόπουλό μας και σε συνδυασμό με το σκόρδο και το λευκό κρασί δημιουργείται στα καλά καθούμενα ατμόσφαιρα γαλλικού bistrot στο σπίτι μας μια χειμωνιάτικη βραδιά.
Συστατικά συνταγής
Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σ΄ένα βαθύ τηγάνι και το ροδίζουμε με την πέτσα προς τα κάτω. Στη συνέχεια μεταφέρουμε τα κομμάτια σ΄ένα πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά το σκόρδο με το σέλερι για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε μέχρι να μειωθεί στο μισό για 5 λεπτά. Επιστρέφουμε το κοτόπουλο, ρίχνουμε το νερό και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά με την πέτσα προς τα πάνω. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
http://www.lovecooking.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;