sintagi_58

Ταχινόπιτα

10 Μαρτίου 201117:05

sintagi_58Ταχινόπιτα

Υλικά:

  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ.γλ.κανέλα σκόνη
  • 1 φλυτζάνι ταχίνι
  • 1 φλυτζάνι νερό
  • 1 ποτ.του λικέρ κονιάκ
  • 1 κουτ.σούπας μπέικιν πάουντερ ή σόδα
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • χυμό 1 λεμονιού
  • χυμό 1 πορτοκαλιού
  • 1 φλυτζάνι σταφίδες (πασπαλισμένες με αλεύρι)
  • 3/4 φλυτζανιού καρυδόψιχα ψιλοκομμένη (όχι και σαν σκόνη!)
  • λίγη ζάχαρη άχνη (προαιρετικά για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση:

  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και την κανέλα.
  • Διαλύουμε το ταχίνι στο νερό (να αναμιχθούν καλά) και τα προσθέτουμε στο μίγμα αλευριού.
  • Προσθέτουμε τους χυμούς λεμονιού και πορτοκαλιού, το κονιάκ, το μπέηκιν (ή τη σόδα), το ξύσμα. Ζυμώνουμε καλά.
  • Προς το τέλος του ζυμώματος, που κοντεύουν να αναμιχθούν καλά τα υλικά μας, ρίχνουμε τις σταφίδες και τα καρύδια.
  • Ρίχνουμε το μίγμα σε φόρμα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 45′-60′.
  • Αφού βγει από το φούρνο και κρυώσει ΚΑΛΑ, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή τη σιροπιάζουμε (βράζουμε 1 φλυτζ.ζάχαρη, 1.5 φλυτζ.νερό και 2 κουτ.γλ.χυμό λεμόνι για 6′), αν θέλουμε. Και σκέτη όμως είναι πολύ καλή!

Καλή επιτυχία!
Αγγέλα η Σαλονικιά.

Πηγή: http://greekcook.gr/

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr