Μοσχαρίσια γλώσσα με μανιτάρια πλευρώτους
http://www.mpatzakidis.gr/
Υλικά:
- 1 μοσχαρίσια γλώσσα
- 2 μέτρια κρεμύδια
- 2 καρότα
- ½ σάλτσα ντομάτας
- 1 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους
- 2 φυλαράκι�� δάφνη
- 1 φλυτζανάκι καφέ σπορέλαιο
Εκτέλεση:
- Βράζετε για 3 ώρες στη χύτρα τη γλώσσα με τα φυλαράκι�� δάφνης, (μπορείτε να το κάνετε απο το βράδυ) αφού την έχετε πλύνει πολύ καλά.
- Όταν κρυώσει, την ξεπετσώνετε και την κόβετε σε λεπτά κομμάτια, βάζετε το μισό λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε το κρέας.
- Το σοτάρετε και ρίχνετε τα κρεμμύδια κομμένα στα 4, τα καρότα ολόκληρα, την ντομάτα και τα αφήνετε να πάρουν όλα μαζί μια βράση για μισή ώρα.
- Αφαιρείτε το κρέας και ρίχνετε την σάλτσα (ντομάτα, κρεμμύδια, καρότα) στο μπλέντερ. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέστε το υπόλοιπο λάδι και ρίξτε τα μανιτάρια κομμένα όπως αγαπάτε (εμένα μου αρέσουν μεγάλα κομμάτια).
- Κατόπιν προσθέστε την σάλτσα και αφήστε τα να δέσουν.
- Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο κορν φλάουρ, που δεν το νομίζω, γιατί θα έχει αφήσει την ζελατίνη του το γλωσσάκι μας (γλωσσάρα είναι αλλά να….)
Σερβίρισμα: Σε μία πιατέλα προσθέστε την μισή σάλτσα, μετά τα κομμάτια γλώσσας και πάλι σάλτσα.
Καλή όρεξη
Πηγή: http://greekcook.gr/
http://www.mpatzakidis.gr/