Εύκολη συνταγή για χοιρινή μπριζόλα στο τηγάνι, με βουτυράτη σάλτσα. Γίνεται γρήγορα και ταιριάζει με πουρέ και λαχανικά ατμού
Υλικά συνταγής:
Χοιρινές μπριζόλες: 4
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μέτριο
Ζεστός μοσχαρίσιος ζωμός: 1 κούπα (σπιτικό ή έτοιμο)
Ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί: 7 – 8 μικρά
Βούτυρο: 40 γρ. μοιρασμένο στη μέση
Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές
Μουστάρδα: 1 κουταλιά
Λευκό ξηρό κρασί: 1/2 κούπα
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Οδηγίες:
1. Σε μεγάλο τηγάνι, βάζετε το ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο να ζεσταθούν. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες και τις τηγανίζετε 6 -7 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις βγάζετε σε πιατέλα και τις κρατάτε ζεστές.
2. Ρίχνετε στο τηγάνι το κρεμμύδι να μαραθεί και σβήνετε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το μισό κρασί, ρίχνετε και τον ζωμό. Βράζετε μέχρι να συμπυκνωθεί κάπως η σάλτσα.
3. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη μουστάρδα, τα αγγουράκια και το βούτυρο. Ανακατεύετε να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθούν τα υλικά. Δοκιμάζετε για αλατοπίπερο και περιχύνετε τις μπριζόλες. Σερβίρετε αμέσως.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;