Αρωματικό αραβικό κοτόπουλο στη γάστρα

26 Αυγούστου 201414:00

Για τη συνταγή χρειάζεστε:
1 κοτόπουλο
1/2 φλυτζανι πληγούρι
3 λεμόνια
1 κρεμμύδι ξερό
2 κ.σ. βούτυρο
1/2 φλυτζανι του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι- πιπέρι
1 κ.γ. κανέλα
μπαχαρικό για κοτόπουλο (προαιρετικά) ή ότ,ι αλλο μπαχαρικό για κρέας έχετε.(κόκκινο πιπέρι, δενδρολίβανο κ.λ.π)

Εκτέλεση:

Πλένουμε και καθάριζουμε το κοτόπουλο και το αλείφουμε με αλάτι και μπαχαρικά της αρεσκείας μας.

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το πληγούρι με 1 ποτήρι νερό και το βράζουμε για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να απορροφήσει το νερό προσέχοντας να μην κολλήσει.

Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το αλατοπίπερο και την κανέλα ανακατεύοντας καλά.

Γεμίζουμε το κοτόπουλο με το πληγούρι και κλείνουμε το άνοιγμα με μισό λεμόνι.

Τοποθετούμε το κοτόπουλο στη γάστρα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, λίγο νερό (1 φλυτζάνι του καφέ, το βούτυρο και τα υπόλοιπα λεμόνια κομμένα στα 4 .

Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.

Στη συνέχεια αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει καλά το κοτόπουλο.

Πηγή : greekcook.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr