biscotolukumo

Μπισκοτολούκουμο

22 Ιανουαρίου 201211:45

biscotolukumoΝοστιμότατες, πανέμορφες και νηστίσιμες μπουκίτσες με τραγανό μπισκότο απέξω και λουκούμι μέσα. Όμορφο κέρασμα στο πάρτι, τον καφέ, το τσάι.


{loadposition likebox}   {loadposition tweet}

Υλικά συνταγής:

Αλεύρι: 125 γρ.

Μέλι: 85 γρ.(προτιμήστε ανθόμελο)

Σόδα φαγητού: 1 πρέζα

Νερό: 1/2 κουταλάκι τσαγιού

Φυστικέλαιο ή ηλιέλαιο: 25 ml

Μπούκιτσες λουκούμια: 25 τεμάχια

Οδηγίες:

1. Διαλύετε τη σόδα στο 1/2 κουταλάκι νερό.

2. Σε μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μέλι, το λάδι και το νερό με τη σόδα. Τα ζυμώνετε 2 – 3 λεπτά. Κάνετε την ζύμη μπάλα, την τυλίγετε καλά με μεμβράνη και την αφήνετε σε δροσερό μέρος να ξεκουραστεί τουλάχιστον 3 ώρες.

3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόχαρτο ψησίματος.

4. Παίρνετε ένα μικρό λουκούμι και τινάζετε την ζάχαρη. Το πιέζετε με τις παλάμες σας να πάρει όμορφο σχήμα.

5. Παίρνετε από την ζύμη ποσότητα ίση με περίπου 2 κουταλάκια τσαγιού. Την κάνετε μπάλα και την πιέζετε να γίνει δίσκος (λογικά δεν θα κολλάει γιατί τα χέρια έχουν άχνη από τα λουκούμια, αλλά αν κολλάει, αλευρώστε πολύ ελαφρά τα χέρια σας)

6. Βάζετε στο κέντρο της ζύμης το λουκούμι και με προσοχή κλείνετε ολόγυρα την ζύμη.

7. Δουλεύετε το μπισκοτολούκουμο στις παλάμες σας και το κάνετε μπάλα. Το βάζετε στο ταψί.

8. Ψήνετε τα μπισκοτολούκουμα, βάζοντας το ταψί λίγο πάνω από τη μέση του φούρνου. Τα ψήνετε για 10 λεπτά. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να ηρεμήσουν για 15 λεπτά. Τα ξαναβάζετε στο φούρνο και τα ψήνετε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά 12 περίπου λεπτά.

9. Βγάζετε τα μπισκοτολούκουμα σε σχάρα να κρυώσουν. Τα φυλάτε σε αεροστεγές κουτί. Καλύτερα να τα σερβίρετε 2 μέρες μετά, για να προλάβει το μπισκότο να μαλακώσει ελαφρά

http://www.radicio.com

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr