DSC01672

Βοδινό bourguignon

22 Φεβρουαρίου 201107:35

DSC01672Βοδινό bourguignon

http://www.mpatzakidis.gr/

συστατικά

1800 γρ. άπαχο βοδινό κρέας κομμένο σε κύβους
1 ½ φλιτζάνια κόκκινο κρασί
1/3 φλιτζανιού λάδι
1 κουτάλι της σούπας θυμάρι
1 κουτάλι της σούπας μαύρο πιπέρι
8 φέτες μπέικον κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1 lb μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1/3 φλιτζανιού αλεύρι
οδηγίες

Μαρινάρετε το κρέας σε κρασί, λάδι, θυμάρι και πιπέρι για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου ή ολονυκτίς στο ψυγείο. Σε μεγάλο τηγάνι, μαγειρέψτε το μπείκον μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σωτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε τα μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίξτε το κρέας φυλλάσωντας υγρό. Τοποθετήστε το κρέας σε χαμηλή φωτιά και σκορπίστε αλεύρι μέχρι να καλυφθεί καλά. Προσθέστε το μείγμα μανιταριών και ρίξτε τη μαρινάτα που έχετε φυλάξει. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 8-9 ώρες.

 http://www.gourmed.gr

http://www.mpatzakidis.gr/

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr