Αμερικάνικο στιφάδο.
Ένα τυπικό στιφάδο από τις νοτιοανατολικές ηνωμένες πολιτείες
Υλικά για 4 – 6 μερίδες
4 κουταλιές της σούπας Βούτυρο
8 κομμάτια κοτόπουλο
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά, χωρίς την ψίχα και τους σπόρους και ψιλοκομμένη
1 / 4 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλο
425 γρ αποφλοιωμένες τομάτες σε κονσέρβα
1 / 2 κουταλάκι αλάτι
1 / 2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1 φλιτζάνι Γλυκό καλαμπόκι ( sweet corn)
1 /
2 κουταλιές της σούπας Beurre manie ( ζύμη βούτηρου με αλέυρι)
Προετοιμασία
1. Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε το κοτόπουλο και τσιγαρίστε το μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα. Βαλτέ το σε ένα πιάτο.
2. Προσθέστε το κρεμμύδι και πιπέρι στην κατσαρόλα και τσιγαρίστε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει.
Βάλτε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα με τον ζωμό , τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι καγιέν.
Οτάν βράσει καλύψτε την κατσαρόλα και σιγοβράστε για 40 λεπτά.
3. Προσθέστε το καλαμπόκι και τα φασόλια και σιγοβράστε για 15 λεπτά ακόμη.
Προσθέστε το beurre manie, λίγο κάθε φορά, και μαγειρέψτε για 3 έως 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η σούπα να δέσει.
Σερβίρετε το αμέσως.
www.syntages-mageirikhs.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;