Μια πολύ εντυπωσιακή -αν και όχι τόσο εύκολη- συνταγή με έναν ανατολίτικο τόνο που της δίνει το κινέζικο μείγμα πέντε μπαχαρικών.
Συστατικά
1/2 κιλό χοιρινό φιλέτο καθαρισμένο από το εμφανές λίπος
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλυτζάνι νερό
1/4 φλυτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1/3 φλυτζάνι ψιλοκομμένο ξερό κρεμύδι
1/2 λάχανο, ψιλοκομμένο (περίπου 4 φλυτζάνια)
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
Για την μαρινάδα
2 κουταλιές της σούπας σόγια σως χαμηλού νατρίου
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3/4 κουταλάκι του γλυκού μείγμα πέντε μπαχαρικών
Tρόπος παρασκευής συνταγής
Για την μαρινάδα, ρίξτε την σόγια σως, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το μείγμα των πέντε μπαχαρικών σε ένα ρηχό πυρέξ.
Ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε το χοιρινό και γυρίστε το για να καλυφθεί καλά.
Σκεπάστε το πυρέξ και μαρινάρετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Αν γίνεται αφήστε το και όλη τη νύχτα.
Γυρνάτε που και που το χοιρινό.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βγάλτε το χοιρινό από την μαρινάδα και στεγνώστε το με χαρτί κουζίνας.
Πετάξτε τη μαρινάδα.
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια-προς-ψηλή θερμοκρασία σε ένα μεγάλο σκεύος, κατά προτίμηση σε ένα που μπορείτε να βάλετε μεσά στον φούρνο.
Προσθέστε το χοιρινό και σωτάρετε, γυρνώντας το ενίοτε, μέχρι να πάρει ένα ομοιόμορφο ρόδισμα, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέστε το 1/2 φλυτζάνι του νερού.
Μεταφέρετε το σκεύος στον φούρνο και ψήστε το μέχρι να αποκτήσει ένα ελαφρώς ροζ χρώμα εσωτερικά.
Αν έχετε το ειδικό θερμόμετρο, πρέπει να δείχνει γύρω στους 70 βαθμούς στο κέντρο.
Βγάλτε το από το φούρνο και σκεπάστε το με μια πετσέτα, αφήνοντάς το να “ξεκουραστεί” για περίπου 10 λεπτά.
Στο μεταξύ, τοποθετήστε το τηγάνι σε μέτρια-προς-ψηλή φωτιά.
Προσθέστε το κρασί και με μια ξύλινη σπάτουλα ή κουτάλα ξύστε τα κολλημένα στον πάτο συστατικά χωρίς να τα αφαιρέσετε.
Προσθέστε το ξερό κρεμμύδι και μαγειρέψτε για περίπου ένα λεπτό.
Προσθέστε το λάχανο και 1 κουταλιά της σούπας νερό.
Ανακατέψτε καλά, ελαττώστε την θερμοκρασία στο μέτριο, σκεπάστε και αφήστε να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαραθεί το λάχανο, περίπου 4 λεπτά.
Προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας νερό ακόμα, αν χρειάζεται.
Κόψτε το φιλέτο σε 8 μενταγιόν.
Μοιράστε τα μενταγιόν και το λάχανο στα πιάτα γαρνίρετε με τον μαϊντανό.
Σερβίρετε αμέσως.
Tip
Το μείγμα πέντε μπαχαρικών είναι πολύ δημοφιλές στη κινέζικη κουζίνα. Αν δεν μπορείτε να το βρείτε μπορείτε να το φτιάξετε πολύ εύκολα. Απλώς ανακατέψτε μισή κουταλιά του γλυκού από τα ακόλουθα μπαχαρικά: τριμμένο μαραθόσπορο ή γλυκάνισο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τριμμένο γαρύφαλο, τριμμένη κανέλλα και τριμμένο τζίντζερ.
Πηγή : lovecooking.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;