Coq au vin (κοτόπουλο κρασάτο)

7 Μαΐου 201015:10

kotopoulo_krasatoCoq au vin (κοτόπουλο κρασάτο)

 

Υλικά για 6 Μερίδες

* 6 – 9 μπούτια  κοτόπουλου χωρίς κόκαλα με το δέρμα τους
* 4 φέτες  μπέικον – κομμένες σε τετράγωνα
* 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες χοντρές
* 1 / 2 κιλό φρέσκα μανιτάρια
* 1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλο
* 1 1 / 2 ποτήρια κόκκινο κρασί
* 3 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
* 1 κουταλάκι ντοματόπαστα
* 1 κουταλάκι ζάχαρη
* 1 κουταλάκι του γλυκού ανάμικτα βότανα
* 1 κουταλάκι του γλυκού ανάμικτα μπαχαρικά
* Αλάτι και πιπέρι
* 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ ανακατεμένο στ  2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό ( πριν από την προσθήκη σάλτσα)

Προετοιμασία
Με την  1 κουταλιά της σούπας λάδι, τηγανίζουμε τα κρεμμύδια και το μπέικον σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσουν παίρνουν χρώμα, προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλο, το σκόρδο και τα μπαχαρικά στο τηγάνι και τσιγαρίστε  μέχρι να ροδίσει . Κρατώντας την φωτιά δυνατή , προσθέστε το κρασί, τον ζωμό κοτόπουλο, τα ανάμικτα  βότανα, την πουρέ ντοματόπαστα . Αφήστε τα να βράσουν  και στη συνέχεια προσθέστε τα μανιτάρια. Μειώστε  την θερμοκρασία  και καλύψτε το σκεύος αφήνοντας το  να σιγοβράσει για το 20 – 25 λεπτά (μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει). Αφαιρέστε το κάλυμμα και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Σιγά , σιγά προσθέστε  λίγο από το μείγμα του κορν φλάουρ στο σκεύος   μέχρι ή σάλτσα να δέσει .

Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας  ή σκορδόψωμο.

Πηγή:www.syntages-mageirikhs.gr

http://www.mpatzakidis.gr/

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr