Double Chocolate Cookies (Σοκολατομπισκότα)
Υλικά για 50 μπισκότα
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα μαύρη ζάχαρη
- 1 κούπα λευκή ζάχαρη
- 2 κούπες σοκολάτα Cadbury (ρόφημα)
- 3 αβγά
- 1 κουταλάκι bakin powder
- 6 βανίλιες
- 250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
- ½ φλιτζάνι γάλα φρέσκο
- 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
- 2 φακελάκια «σταγόνες» κουβερτούρα (συσκευασμένη σε όλα τα super markets)
- 150 γραμμάρια φουντούκι (κοπανισμένο σε γουδί)
Εκτέλεση:
- Καταρχήν το ανακάτεμα των υλικών θα γίνει με ένα μεγάλο σύρμα ή με μια ξύλινη κουτάλα. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μίξερ τότε ρυθμίστε το στην χαμηλότερη ταχύτητα και με το εξάρτημα του σύρματος.
- Αφήνετε το βούτυρο εκτός ψυγείου να μαλακώσει και κατόπιν το ανακατεύετε καλά με την ζάχαρη.
- Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, την σοκολάτα Gadbury, τα αβγά, τις βανίλιες και το αλάτι και το bakin powder.
- Κατόπιν προσθέτετε στο μπολ το μείγμα βουτύρου και ζάχαρης, την μίση ποσότητα φουντουκιού και το ένα πακέτο κουβερτούρα.
- Τέλος, προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά μέχρι να πετύχουμε μια παχύρρευστη ζύμη (να κρατάει λίγο). Αν θέλετε σφιχτή την ζύμη και πιο σκληρά τα μπισκότα προσθέστε λιγότερο γάλα.
- Στρώνουμε χαρτί ψησίματος (το sanitas είναι εξαιρετικό) σε ταψί, ρίχνουμε μια κουταλιά από το μείγμα*, και πασπαλίζουμε στο κέντρο με τριμμένο φουντούκι και απλώνουμε μερικές “σταγόνες” κουβερτούρας.
- Μην απλώνετε το μείγμα στο σχήμα που θα θέλατε να έχει στο τέλος του ψησίματος καθώς το μείγμα απλώνει και πλατιάζει. Ρίξτε μια κουταλιά μείγματος και αφήστε το λίγο “φουσκωτό”.
- Ψήνετε** στους 150 – 170 C για 10-14 λεπτά*** και βγάζετε τα μπισκότα όταν πια είναι έτοιμα και όσο ακόμα είναι ζεστά και μαλακά για να μην σας πετρώσουν όταν κρυώσουν.
* Αν θέλετε μεγάλα μπισκότα τότε ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας, αν θέλετε μικρά τότε ένα κουταλάκι του γλυκού.
** Προτείνω να μην ψήνετε δύο ταψιά μαζί, καλύτερα ένα κάθε φορά και στην μεσαία σχάρα.
***Η απόκλιση στο χρόνο και στους βαθμούς ψησίματος είναι ανάλογη της δύναμης του φούρνου σας.
http://greekcook.gr