Το όνομα της υπέροχης σαλάτας σημαίνει σιγοψημένη. Η εκδοχή που σας δίνουμε είναι βέβαια για το φούρνο αλλά αν υπάρχει η δυνατότητα για ψήσιμο στο μπάρμπεκιου τα λαχανικά θα πάρουν μια καπνιστή μυρωδιά.
Όπως και να χει συνοδεύστε με τη σαλάτα μας πιάτα κρεατικών της Ισπανικής κουζίνας και μπάρμπεκιου.
Μ’ ένα πινέλο λαδώνουμε όλα τα λαχανικά. Τα βάζουμε όλα σ’ ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 40 λεπτά. Βγάζουμε τις ντομάτες, την πιπεριά και τη μελιτζάνα, ενώ αφήνουμε τα κρεμμύδια να ψηθούν για 15 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά.
Κόβουμε το κοτσάνι από την πιπεριά και από τη μελιτζάνα και βγάζουμε το καπελάκι από τις ντομάτες.
Κόβουμε τα λαχανικά σε μακρόστενες λωρίδες, τα κρεμ μύδια σε ροδέλες και τις ντομάτες σε 4 κομμάτια.
Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά σ’ ένα σκεύος σερβιρίσματος και τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;