Ινδικό κάρυ κουνουπιδιού
{loadposition likebox} {loadposition tweet}
Υλικά:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας κάρυ ήπιο σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο σκόρδο
10 φλιτζάνια κουνουπίδι χοντροκομμένο (περίπου 2 κεφάλια μέτρια)
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα χωρίς φύλλο και σπόρους
1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα κοτσάνια κόλιανδρου
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά μία μεγάλη κατσαρόλα βαρετού τύπου και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ και σωτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτουμε το κάρυ και ανακατεύουμε συνεχώς για 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε το κουνουπίδι, την ντομάτα, το γάλα καρύδας, το αλάτι και τον κόλιανδρο. Ανακατεύουμε για λίγο και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι. Μόλις κατεβάσουμε την κατσαρόλα από την φωτιά αν θέλουμε προσθέτουμε μία μικρή χούφτα φύλλα κόλιανδρου και ανακατεύουμε.
Σερβίρετε το καρυ με ρύζι βρασμένο και λίγο χυμό λεμονιού. Καλή Όρεξη!
Πηγή : xs-recipes.com
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;