Μία από τις πιο ωραίες ινδικές συνταγές.
Για το κάρυ
Ζεσταίνουμε το λάδι. Αφήνουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά να μελώσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε λίγα λεπτά και προσθέτουμε τις πιπεριές .
Με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κομμάτια φιλέτο κοτόπουλο. Το ρίχνουμε στα λαχανικά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά καθώς και το ζωμό.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να πήξει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και λίγο κόλιανδρο η μαϊντανό. Τέλος πασπαλίζουμε με σταφίδες και Κάσιους
Σερβίρουμε με πιλάφι και ραΐτα.
Για το πιλάφι
Σε αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά. Σωταρουμε για 1′.προσθέτουμε το ρύζι .αφήνουμε λίγα λεπτά να πάρει το ρύζι ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο και τον ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10′ με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα. Όταν εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια είναι έτοιμο.
Τότε προσθέτουμε τον αρακά. Δεν ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 5′ στην φωτιά. Σβήνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε να σταθεί για 5-10′.
Μέχρι εδώ η συνταγή ανήκει στην κατηγορία «ειδική διατροφή» για ανθρώπους που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Από την στιγμή που προσθέτουμε την ραΐτα, αυτό παύει να ισχύει.
Για τη ραΐτα κόβουμε το αγγούρι σε πολύ μικρά καρέ, το βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και απλά ανακατεύουμε.
Πηγή: argiro.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;