Κέικ με ρόδι και καρύδια

23 Δεκεμβρίου 201320:15

Servings : 12 ,Χρόνος προετοιμασίας : 25m ,Χρόνος μαγειρέματος 40m
Υλικά

2 αυγά
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
2/3 του φλιτζανιού του τσαγιού καστανή ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 κούπα αλεύρι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ρόδι καθαρισμένο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά, παίρνουμε ένα μαχαίρι και χαράσσουμε προσεκτικά γύρω γύρω ένα ρόδι. Το ανοίγουμε και αφαιρούμε το εσωτερικό του. Αφαιρούμε το άσπρο μέρος. Κατόπιν, ψιλοκόβουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με το ρόδι.

Βήμα2

Χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο με την καστανή ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ για άλλα 3 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμη.

Βήμα3

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα μας. Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα μας. Έπειτα, προσθέτουμε το ρόδι και τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία ορθογώνια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ.

Βήμα4

Ψήνουμε το κέικ μας στους 180 βαθμούς με αέρα για 40-50 λεπτά. Δεν ανοίγουμε καθόλου το φούρνο τα πρώτα 30 λεπτά. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί τρυπώντας το με ένα ξυλάκι για σουβλάκι και βλέπουμε αν βγαίνει στεγνό από το κέικ. Αφού ψηθεί αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και κατόπιν, το ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα.

Πηγή: www.sintagesgiagias.info

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr