Το πιο τραγανό γλυκό του κουταλιού είναι το γλυκό κεράσι.
2 κιλά κεράσια τραγανά
1 ½ κιλό ζάχαρη
χυμό ενός λεμονιού
Καθαρίζουμε τα φρούτα προσεκτικά με το ειδικό εργαλείο.
Τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα ανάμεσα από στρώσεις ζάχαρης.
Σκεπάζουμε κι αφήνουμε όλο τα βράδυ να βγάλουν τα ζουμιά τους.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει βράση το γλυκό, ξαφρίζουμε τους αφρούς.
Μόλις μαλακώσουν τα φρούτα, περίπου σε είκοσι λεπτά, βγάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε για όλο το βράδυ μισοσκεπασμένο.
Αφαιρούμε τα φρούτα με τρυπητή κουτάλα, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, και δένουμε το σιρόπι, που θα είναι έτοιμο όταν το ψηφιακό θερμόμετρο δείξει 115 βαθμούς. Αλλιώς κάνουμε το γνωστό τεστ με το πιατάκι.
Όταν είναι έτοιμο, βάζουμε πάλι τα κεράσια και χωρίς να ανακατεύουμε, απλά κουνώντας την κατσαρόλα, βράζουμε για δυο λεπτά ακόμα.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει πριν το βάλουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;