kokkoras-gallia

Κόκορας μπουργκινιόν

3 Φεβρουαρίου 201212:03

kokkoras-galliaΚόκορας μπουργκινιόν από την Γαλλία


{loadposition likebox}   {loadposition tweet}

Υλικά συνταγής μαγειρικής:

1 κόκορα 3 κιλά περίπου

200 γρ. μανιτάρια

3 καρότα

4 κρεμμύδια

3/4 του λίτρου κόκκινο κρασί

1 ματσάκι μαϊντανός

2 κλωναράκια θυμάρι

4 σκελίδες σκόρδο

4 κουταλιές της σούπας αλεύρι

1 κουταλιά της σούπας λάδι

100 γρ. μπέικον

100 γρ. βούτυρο

αλάτι · πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής – μαγείρεμα:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και το βούτυρο. Κόβουμε σε 8 – 10 κομμάτια τον κόκορα και ροδίζουμε τα κομμάτια για 20 λεπτά. Προσθέτουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια κομμένα σε μικρούς κύβους και τα αφήνουμε να ροδίσουν και αυτά. Βάζουμε λίγο αλεύρι για να δέσει η σάλτσα.

Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε το κρασί, 2 λίτρα νερό, τα μυρωδικά, τις σκελίδες του σκόρδου, αλάτι χοντρό και μερικούς κόκκους πιπεριού. Βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 1/2 ώρα. Βγάζουμε τον κόκκορα, σουρώνουμε τη σάλτσα και ξαναβάζουμε τα κομμάτια στη χύτρα.

Προσθέτουμε το μπέικον σε κομματάκια αφού το τηγανίσουμε με λίγο βούτυρο και τα μανιτάρια κομμένα στα 4 και σοταρισμένα στο βούτυρο.

Γαρνίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.

http://www.sidages.gr

www.mpatzakidis.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr