Κορμός σοκολάτα με χυμό πορτοκάλι

10 Ιουνίου 201418:20

Πορτοκάλι και σοκολάτα είναι αχτύπητος συνδυασμός για χειμώνα-καλοκαίρι. Ένα πανεύκολο γλυκό!
Συστατικά

2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
2 αυγά (μόνο τους κρόκους)
1 συσκευασία μαργαρίνη πλάκα
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
6 κουταλιές της σούπας κακάο
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ
Τρούφα όσο πάρει
1 λαδόκολλα

Tρόπος παρασκευής συνταγής
Σε μια μεγάλη λεκάνη σπάμε με τα χέρια τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια, ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε τα υλικά μας, για να μαλακώσουν τα μπισκότα.
Αφήνουμε στην άκρη το σκεύος με τα μπισκότα και το χυμό και παίρνουμε ένα άλλο μπολ, μέσα στο οποίο βάζουμε τη μαργαρίνη, τους κρόκους των αυγών και την άχνη ζάχαρη.
Τα χτυπάμε στο μίξερ όλα μαζί, μέχρι να γίνουν ένα, και να αποκτήσουν ένα ασπρουδερό χρώμα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα στη λεκάνη με τα μπισκότα, προσθέτουμε και το κακάο με το κονιάκ και ανακατεύουμε και ανακατεύουμε!
Στο τέλος, ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο λαδόκολλας και πάνω του αδειάζουμε το μείγμα.
Τυλίγουμε τη λαδόκολλα σαν ένα μεγάλο μπαστούνι που το αφήνουμε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ.
Την επόμενη μέρα ποιός είδε τον κορμό και δεν τον λιμπίστηκε… Καλή επιτυχία!

Πηγή : lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr