Αυτό το Ταϊλανδέζικο πιάτο με κάρυ έχει επιρροές από την Ινδία. Είναι ωστόσο πολύ ήπιο στη γεύση.Υλικά (4) :
2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
500 γρ. κοτόπουλο μπούτι με την πέτσα
3 κουταλιές της σούπας πολτός κάρυ massaman
2 ½ φλιτζάνια γάλα καρύδας
10 κρεμμυδάκια μικρά, καθαρισμένα και μαγειρεμένα
150 γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες στα 4
2 κουταλιές της σούπας φιστίκια ψημένα
3 φύλλα δάφνης
4 σπόροι κάρδαμο
1 ξυλαράκι κανέλλα
3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας πολτός τάμαριντ (tamarind)
2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ (lime)
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα ψαριού (fish sauce)
Εκτέλεση:
1. Τεμαχίστε τα μπούτια κοτόπουλου σε μπουκιές και βράστε στο γάλα καρύδας έως ότου γίνουν. Κατεβάστε από το μάτι και κρατήστε τα στην άκρη.
2. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεστάνετε σπορέλαιο και τηγανίστε τον πολτό κάρυ έως ότου απελευθερώσει το άρωμα του. Προσέξτε μην το κάψετε.
3. Προσθέστε στον πολτό λίγο από το γάλα καρύδας που χρησιμοποιήσατε για το κοτόπουλο για να φτιάξετε μια παχύρευστη σάλτσα. Βάλτε τα κομματάκια κοτόπουλο στο κάρυ και προσθέστε τόσο γάλα καρύδας όσο χρειάζεται για να καλυφθούν. Ρίξτε τα φιστίκια και αφήστε το κάρυ να πάρει βράση.
4. Νοστιμέψτε με ζάχαρη , τον πολτό τάμαριντ, τον χυμό λάιμ και τη σάλτσα ψαριού. Η γλυκιά γεύση κυριαρχεί σε αυτό το κάρυ, συνοδευόμενη όμως από το ξινό του τάμαριντ και του λάιμ, καθώς και από το αλμυρό της σάλτσας ψαριού. Αφήστε να βράσει έως ότου τα κομμάτια του κοτόπουλου μαλακώσουν.
5. Προσθέστε τις πατάτες, τα κρεμμυδάκια, τα φύλλα δάφνης, το κάρδαμο και την κανέλα. Αφήστε να βράσουν για 5 λεπτά ακόμα και κλείστε τη φωτιά.
Πηγή : www.yumyum.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;