Κοτόπουλο σπιτικό (pollo casero)

29 Αυγούστου 201312:00

Συνταγή από τη Νότιο Ισπανία.

Υλικά
για 6 άτομα

1 κοτόπουλο, περίπου 1½ κιλό, κομμένο σε 8 μερίδες
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 κ.σ. αλάτι χονδρό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, χονδροκομμένο
κόκκινες καυτερές πιπερίτσες, περίπου 70 γραμμ.
1 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολάκι το αλάτι και το σκόρδο, τα ανακατεύουμε καλά και αλείφουμε με αυτό το μείγμα το κοτόπουλο. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Σε φαρδιά κατσαρόλα, που να χωράνε όλα τα κομμάτια κοτόπουλου δίπλα δίπλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι. Βάζουμε στην κατσαρόλα τις μισές μερίδες κοτόπουλου, με το δέρμα προς τα κάτω, και τις αφήνουμε να ροδίσουν, ώσπου να πάρουν ένα χρώμα καφέ-χρυσαφί, για περίπου 15 λεπτά. Τις αφαιρούμε και τις αφήνουμε στην άκρη, σε μια πιατέλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για το υπόλοιπο κοτόπουλο.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα, το αφήνουμε να μαλακώσει, για περίπου 10 λεπτά, και προσθέτουμε τις πιπεριές. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το κοτόπουλο. Μόλις το φαγητό μας πάρει βράση, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοψηθεί ώσπου να μαλακώσει το κοτόπουλο, για περίπου 1 ώρα.

Πηγή : homefood.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr