Οι γλάστρες σας είναι γεμάτες αρμπαρόριζες που μοσχοβολούν; Κόψτε τα φύλλα τους και φτιάξτε αυτό το αρωματικό λικέρ που θα το χρησιμοποιήσετε σε πολλές συνταγές που το έχουν ανάμεσα στα υλικά παρασκευής τους.
Αφήστε που είναι εξαιρετικό για τον πονόλαιμο και τις άφθες στο στόμα.
Συστατικά
40 φύλλα αρμπαρόριζας
1 λίτρο κονιάκ
1 λίτρο ζάχαρη
2 ξύλα κανέλας
Περιγραφή Συνταγής
1.Βάζουμε την αρμπαρόριζα σε μια καθαρή γυάλα.
2.Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι.
3.Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
4.Το ρίχνουμε στη γυάλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
5.Σφραγίζουμε τη γυάλα (ή τα μπουκάλια).
6.Ανακινούμε καλά.
7.Αφήνουμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 40 ημέρες.
5-6 γαρύφαλλα
Πηγή : lovecooking.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;