Άλλο ένα κέικ νοστιμότατο, τέλειο συνοδευτικό για καφέ ή τσάι, αλλά και ιδανική βάση για τούρτα. Αν σας αρέσουν τα κέικ βανίλιας πρέπει να το δοκιμάσετε.
Υλικά
Για στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 25 εκατοστών.
400γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
8 αυγά
300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
95γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλιές της σούπας γάλα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160οC. Βουτυρώστε τη φόρμα και καλύψτε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος μόνο τη βάση.
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα και χτυπήστε καλά. Μεταφέρετε το μίγμα των αυγών σε ένα μεγάλο μπωλ και προσθέστε τα αλεύρια που έχετε ήδη κοσκινίσει. Προσθέστε και το γάλα. Αδειάστε το μίγμα του κέικ στη φόρμα και ισιώστε με ένα κουτάλι την επιφάνεια.
Ψήστε το κέικ για 1 ώρα και 40 λεπτά. Προς το τέλος του χρόνου ελέγξτε αν είναι έτοιμο, βυθίζοντας ένα μαχαίρι μέσα. Θα πρέπει να βγει καθαρό. Αφήστε το κέικ να ξεκουραστεί για 5 λεπτά προτού το αναποδογυρίσετε σε μία σχάρα.
Tips:– Μπορείτε να φυλάξετε το κέικ σε δοχείο που κλείνει πολύ καλά και να το διατηρήσετε για 2 εβδομάδες στο ψυγείο και 2 μήνες στην κατάψυξη. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το φτιάξετε μέρες προτού το χρησιμοποιήσετε.
-Όταν κρυώσει πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη ή καλύψτε το με σαντιγύ. Για μια πιο ιδιαίτερη παραλλαγή καλύψτε το με κρέμα σοκολάτας.
Αλίκη Μάρα
Οινολογία-Γευσιγνωσία-Art of living
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;