milfeig-me-krema-asprhs-sokolatas

Μιλφέιγ με κρέμα άσπρης σοκολάτας

12 Ιουνίου 201210:00

milfeig-me-krema-asprhs-sokolatasΜιλφέιγ με κρέμα άσπρης σοκολάτας


Συστατικά

1 φύλλο σφολιάτας (περίπου 400γρ.)

500 γρ. λευκή σοκολάτα

500 ml Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης

½ φλυτζάνι γάλα

5 φύλλα ζελατίνας

2 σφηνάκια λικέρ

άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

μύρτιλα για το γαρνίρισμα

οδηγίες

Κόβουμε τη σφολιάτα σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και την απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητική λαδόκολλα.

Την τρυπάμε με πιρούνι για να μη φουσκώσει όταν ψηθεί και την ψήνουμε στους 160ο περίπου για 50 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί με το γάλα. Μουσκεύουμε τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό και όταν μαλακώσει την ανακατεύουμε με τη ζεστή σοκολάτα μέχρι να λιώσει τελείως. Ρίχνουμε τη σοκολάτα στο μίξερ και τη χτυπάμε με την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και το λικέρ για 5 λεπτά. Βάζουμε τη μους στο ψυγείο να σφίξει, τουλάχιστον 4-6 ώρες.

Για να σερβίρουμε το γλυκό στρώνουμε εναλλάξ φύλλα (πασπαλισμένα με λίγη ζάχαρη άχνη) και μους σοκολάτας.

Γαρνίρουμε με τα μύρτιλα ή άλλα φρέσκα φρούτα και σιρόπι φρούτων.

*Τραγανή σφολιάτα για μιλφέιγ

Τα φύλλα της σφολιάτας για το μιλφέιγ γίνονται λεπτά και τραγανά με έναν πολύ απλό τρόπο: Απλώνουμε άχνη ζάχαρη σε μια λαδόκολλα και στρώνουμε ένα μικρό κομμάτι σφολιάτας (περίπου 1/3 από το μέγεθος της λαδόκολλας που έχουμε κόψει). Πασπαλίζουμε με άχνη και την επάνω πλευρά και σκεπάζουμε με μια άλλη λαδόκολλα. Ανοίγουμε με τον πλάστη τη σφολιάτα όσο πιο λεπτή μπορούμε και την ψήνουμε στους 170 C για 5-7 λεπτά, προσέχοντας να μην καεί ή άχνη και γίνει καραμέλα. Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει ώστε να μπορούμε να την κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια.

Πηγή : www.gourmed.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr