Μηλόπιτα με σοκολάτα
{loadposition likebox} {loadposition tweet}
Υλικά συνταγής μαγειρικής:
1 πακέτο πτί-μπερ μπισκότα αλεσμένα
250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
250 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. μπέικιν παουντερ
60 γρ. κακάο σκόνη
1 κ.γ. κανέλα σκόνη
80 γρ. αλεύρι
4 μήλα
4 αυγά
Εκτέλεση συνταγής – μαγείρεμα:
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι των 28 εκ. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τα αυγά, το αλεύρι,τη ζάχαρη, το κακάο, τη κανέλα, το μπεικιν παουντερ και τα αλεσμένα πτι μπερ. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το ένα μήλο και το προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε το μείγμα καλά, αδειάζουμε στο ταψάκι και ισιώνουμε την επιφάνεια. Καθαρίζουμε τα υπόλοιπα μήλα, κόβουμε σε λεπτές φέτες και τοποθετούμε επάνω στο μείγμα. Ψήνουμε την μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C, για 45 λεπτά περίπου ,μέχρι το πιρουνάκι που θα βάζουμε να βγαίνει στεγνό.
Όταν ψηθεί και κρυώσει σχετικά, μεταφέρουμε την μηλόπιτα σε πιατέλα και σερβίρουμε.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;