boeuf_bourguignon_copy

Μοσχαράκι μπουργκινιόν

21 Φεβρουαρίου 201212:07

boeuf_bourguignon_copyΜοσχαράκι μπουργκινιόν από την Γαλλία


{loadposition likebox}   {loadposition tweet}

Υλικά συνταγής μαγειρικής:

1 κ.μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια

3-4 καρότα κομμένα σε ροδέλες

200γρ.κρεμμύδια μικρά στρογγυλά

2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες

1 φλ.τσ. μανιτάρια κομμένα στα δύο

1 φύλλο δάφνης

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

1 φλ. τσ. φυτίνη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής – μαγείρεμα:

Βάζουμε το μοσχαράκι με τη φυτίνη να ροδίσει για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια (καθαρισμένα), τα μανιτάρια, τα καρότα και το φύλλο δάφνης και ανακατεύουμε.

Μετά από 5 περίπου λεπτά σβήνουμε με το κρασί μας και προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε ανάλογη ποσότητα νερού και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 1 1/2 ώρα.

Η συνταγή μπορεί να εκτελεστεί και σε χύτρα ταχύτητας όπου απαιτείται ο μισός χρόνος βρασμού.

http://www.sidages.gr

www.mpatzakidis.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr